Urfremføring under Griegkonkurransen

Den norske samtidskomponisten Lasse Thoresen har skrevet et nytt verk for solo piano til deltagerne i Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse, som for tiden finner sted på Troldhaugen i Bergen. Verket har tittelen "Invocation of Crystal Waters" og urfremføres i morgen, onsdag 5. september, under konkurransens andre runde i Trolsalen.

Lasse Thoresen (født 1949) er en av Norges fremste nålevende komponister, og har et stort navn både nasjonalt og internasjonalt. Han har studert i Oslo og Utrecht, og er professor i komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Thoresen har mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet "Årets verk" fra Norsk Komponistforening, Kritikerprisen, Lindemanprisen, Edvard-prisen og Nordisk Råds musikkpris.

Thoresen har i mange av sine verker latt seg inspirere av norsk folkemusikk, og han viderefører slik en tradisjon fra Grieg. Dette gjorde ham til et naturlig valg som komponistprofil for årets Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse, som for første gang arrangeres i Bergen i år, 1-8. september.

Populær konkurranse
I løpet av konkurransens tre første dager har hundrevis av besøkende tatt turen til Edvard Grieg Museum Troldhaugen for å overvære konkurransen, som har fri inngang og er åpen for alle interesserte publikummere. 12 av 24 kandidater gikk i dag videre til konkurransens andre runde. Onsdag vil det avgjøres hvile 6 kandidater som går videre til semifinalen torsdag 6. september, og samme dag vil 3-4 kandidater velges ut til finalen i Grieghallen 8. september.

Første runde av konkurransen har også blitt fulgt av godt over 1000 mennesker fra 50 ulike land via konkurransens streamingtjeneste på griegcompetition.com/live

Kontaktpersoner
Informasjonskonsulent Maria Tripodianos, tel 414 59 187
Direktør Ingrid Røynesdal, tel 930 26 600

 

Lasse Thoresen