PM: Klar for finale i Bergens første Grieg-konkurranse

Det er nå klart at Anton Igubnov (22) fra Russland, Mamikon Nakhapetov (30) fra Georgia og Sasha Grynyuk (29) fra Ukraina går videre til den store finalen i Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse lørdag 8. september kl. 18.00 i Grieghallen.

Resultatene ble annonsert kl. 19.45, torsdag 6. september i Troldsalen på Edvard Grieg Museum Troldhaugen.

Etter en uke med opptredener på rad og rekke får de tre finalistene nå fredagen på seg til å øve til finalen, hvor de skal spille sammen med Griegs eget orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, dirigert av Michail Jurowski.

Penger og konsertoppdrag i premiepotten
Førsteprisen er på hele 30.000 euro. I tillegg får vinneren spille en solokonsert på Festspillene i Bergen i 2013, en uke med konserter på Edvard Grieg Museum Troldhaugen i løpet av sommeren 2013, samt en solokonsert i Universitetets Aula i Oslo våren 2013.

Finalen kan oppleves i Grieghallen eller som direkte streaming på www.griegcompetition.com/live Etter finalen vil det dessuten kåres en egen publikumsvinner på grunnlag av en sms-avstemning som både publikum i salen og de som følger konkurransen via nett kan delta på.

DETALJERT PROGRAM FOR FINALEN
Lørdag 8. september i Grieghallen
1800-2000: Finale med Bergen Filharmoniske Orkester
2030-2100: Offentliggjøring av resultater

Underveis i konkurransen har det blitt utdelt to priser: Prisen for beste fremførelse av Lasse Thoresens bestillingsverk gikk til Mamikon Nakhapetov, mens Sasha Grynyuk fikk prisen for beste Grieg-fremføring.

Bergens første Grieg-konkurranse
Det er første gang Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse arrangeres i Bergen og siden konkurransen startet lørdag 1. september har flere hundre publikummere besøkt de innledende rundene på Troldhaugen. I tillegg har over 2000 unike brukere fra 63 land foreløpig fulgt konkurransen via streamingtjenesten.

Grieg-konkurransen er en videreføring av “Concours Grieg” som i tolv år har blitt arrangert på Norges musikkhøgskole i Oslo. Konkurransen vil nå fast arrangeres i Bergen, med neste konkurranse satt til 2014.

For en programoversikt over alt som har skjedd i konkurransen, se www.griegcompetition.com/program

Ta kontakt med for spørsmål og/eller pressebilletter